Alege cel mai bun fotograf de nunta

Alege cel mai bun fotograf de nunta

Gandeste ca un fotograf de nunta si organizeaza-ti nunta ca un profesionist!
Nuntile pot fi foarte diferite si complexe, insa toate au cel putin 2 lucruri in comun. Doi oameni se casatoresc si toata lumea vrea sa se distreze.
Cum spuneam, nunta este un eveniment unic si momentele nu se pot repeta. De aceea este intelept sa alegi fotograful de nunta potrivit.

Comunicarea perfecta cu un fotograf de nunta
In ziua nuntii veti avea nevoie de un am langa care sa va simtiti confortabil si cu care puteti comunica deschis.
Asigura-te ca fotograful de nunta ales de tine este sociabil si se poate adapta in dialoguri prietenoase chiar si cu invitatii vostri.
Comunica-i fotografului asteptarile tale! Spune-i cat de importante sunt fotografiile cu bunicii in detrimentul candy-bar-ului (un simplu exemplu).

Portofoliul
Iti plac fotografiile lui? Iti place stilul de editare? Tine minte ca fotografia de nunta are la baza un stil documentar.
Alege intelept ce stil de editare doresti din partea fotografului la evenimentul tau. Priveste in portofoliul cum editeaza fotografiile si daca ce vezi va reprezinta, treci la pasul urmator.
Poate nu vrei ca dupa nunta sa vezi ca rochiile albastre ale domnisoarelor de onoare pe care le-ati cautat cu greu sa aiba o alta culoare. Corect?

Securitatea fotografiilor
Nunta voastra este unica si oricat de neplacut suna, nu vrei ca fotograful de nunta sa iti spuna ca a pierdut o parte din fotografii sau chiar pe toate.
Intreaba-l cum securizeaza cadrele de la nunta voastra.
Este bine de stiut daca fotograful foloseste aparate foto cu doua sloturi de card pe care isi poate face un backup in timp real.
Cel mai bun fotograf de nunta este acela care face backup si la birou pe doua medii de stocare diferite (2 hard disk-uri). Astfel amintirile nuntii voastre sunt in siguranta.
Dar daca voi pierdeti fotografiile? Daca se strica laptop-ul pe care le stocati?
Ei bine, cel mai bun fotograf de nunta va ofera solutia de backup pentru 1 an sau chiar 2.
Stiai ca aproximativ 10% dintre miri pierd fotografiile de la nunta in primii 2 ani de la nunta?

Care este timpul de livrare al fotografiilor?
Cred ca ai auzit multe povesti despre alti prieteni care si-au primit fotografiile de la nunta dupa 1 an. Nu vrei sa te confrunti cu asemenea situatii.
Fotografia de eveniment este practicata si de amatori. Acestia tind sa isi ocupe agenda cu multe evenimente ca un al doilea job. Este un simplu exemplu din care sa iti dai seama de unde apare timpul mare de livrare. Cand sa mai si editeze acele fotografii?
De aceea este intelep sa alegi fotograful de nunta care face doar asta.

Creati un program pentru ziua nuntii
De la momentul in care fotograful va veni la voi acasa pentru pregatiri pana la planificarea unei sedinte foto inainte de restaurant, acestea sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le puteti planifica.
Alte exemple ar fi: ora si locul pregatirilor (poate va pregatiti in locatii diferite si este nevoie de luat in considerare un timp de deplasare cu masina); ora si adresa bisericii; ora si locul sedintei foto/restaurantului; ora dansului mirilor; ora la care se va servi tortul.
Toate acestea sunt lucruri despre care este nevoie sa discutati inainte.

Intrebari frecvente adresate fotografului de nunta
Cate fotografii sunt livrate cu aproximatie?
In cat timp vor fi livrate fotografiile?
Veti semna un contract de servicii de fotografie?
Ce fel de echipament foloseste fotograful de nunta?
Care este stilul de fotografiat al fotografului tau de nunta?
Acestea sunt doar o parte din intrebarile importante la care cel mai bun fotograf de nunta va poate raspunde fara sa se clipeasca.

Cat costa cel mai bun fotograf de nunta?
Un lucru este clar, alege cel mai bun fotograf de nunta pe care ti-l permiti.
Cum spuneam, nuntile sunt diferite si complexe si chiar daca se numesc toate la fel, nunti, preturile difera in functie de durata evenimentului, logistica, albume foto standard sau premium, sedinte foto precum Trash the Dress si asa mai departe.
Solicita oferta personalizata si stabileste o intalnire!
Iar cel mai bun fotograf de nunta cu siguranta iti va oferi discount-uri de la partenerii lui la semnarea contractului.

In concluzie, fotograful de nunta este important pentru a surprinde momentele zilei. Indiferent daca esti in cautarea unui fotograf de nunta din Bucuresti sau din alt oras, sper ca informatiile de mai sus ti-au fost de ajutor. Relatia dintre fotograf si miri este una personala, gandeste-te doar la faptul ca veti petrece cele mai multe ore cu el alaturi.