Abțibilduri. Sau stickere de o creativitate rară ce îmi amintesc de copilărie. Hai să vă zic!

Da! București este un oraș plin de evenimente de tot felul și cred că merită explorat și dincolo de locurile arhipopulare.

În acest weekend, o galerie dedicată stickerelor a avut loc în zona Bulevardul Aviatorilor în incinta Casei Qreator. Stickerattack a prezentat o adevarată galerie de artă ieșită din comun prin abțibilduri, cum imi place mie să le spun, colorate sau alb-negru, pline de mesaje amuzante sau de altă natură.

Ce este Stickerattack? Este un concept atașat brand-ului de streetwear NERV și se află la cea de a doua ediție de acest gen, în prima colaborând cu 150 de artiști pentru crearea stickerelor. Chemarea artiștilor pe această nișă a crescut la peste 250 de oameni inscriși cu creațiile lor participand cu peste 1200 de modele de stickere!

De la intrare erai întâmpinat cu multă energie și cu muzică buna ținută sub control de DJ Fluturatic.

Chiar din holul cel mare al intrării m-am blocat puțin pentru că erau atât de multe camere primitoare încat nu știam pe unde să intru prima dată. Dar organizarea a fost bună, gazdele m-au întâmpinat cu un mic cadou, un plic cu stickere și îndrumarea necesară pentru a explora toată casa cat mai interactiv.

Galeria se ținea pe două niveluri în care erau prezentate tablourile cu stickerele artiștilor, dar unde puteai sa experimentezi și demonstrații VR (Virtual Reality) într-o cameră special amenajată. Parterul a fost partea de pregătire și socializare unde gaseai acces la un bar de unde puteai să comanzi orice doreai, iar chipsurile au fost din partea casei.

În cadrul evenimentului, un artist a oferit o demonstrație gratuită despre cum poți crea un sticker de la zero cu explicații simple, pe ințelesul tuturor. Un tutorial despre cum poți și tu edita/crea/monta un videoclip de prezentare a fost bine structurat de către Robert Ștefan, deținătorul canalului de Youtube Live Travel Explore, canal la care m-am abonat și eu de curând.

A fost în prezentare și o conferință susținută de oameni din industria creativă pe segmentul de stickere. Aici discutăm despre Pixel Lab (școala pentru grafică), Printoteca (partenerul care s-a ocupat de printuri, cu ajutorul căruia cei de la Sticker Attack au primit sprijin pentru cele 100 de proiecte cu stickere gratuite), Illustrescu, invitat al evenimentului și multe alte lucruri interesante.

De ce vă povestesc despre toți cei care au participat la această galerie? Pentru că din toți acești oameni, artiști, creatori, cum vrei tu să îi numești, am vazut doar realizări care nu semănau deloc cu idei banale, clasice, pe care să le mai fi văzut pe intreg internetul. Sunt surprins plăcut de realizările acestora și de creativitatea lor ambițioasă.

Și probabil, la fel ca voi, m-am întrebat și eu. La ce ajută un sticker? Aici cred cu tărie că cel mai bun raspuns ți-l poti da singur. Te provoc, acordă un minut și intră pe site-urile lor.

Fii onest și spune-ne și nouă în comentarii ce descoperi! Crezi că este util un sticker? De ce dimensiune ai avea nevoie? Pe ce suprafețe îl poți aplica? Ghici! Ai toate informațiile aici și mai presus de tot, va fi unic. Te-am pus pe gânduri?

Îți spun un secret. Stickerattack are scopul de a crea o comunitate de artiști în acest sens.

După ce am participat la acest eveniment, am descoperit ceva ce știam deja încă din copilărie. Nevoia de a mă exprima. De când desenam cu creta pe asfalt sau de când îmi lipeam tatuaje pe corp de la gumele de mestecat până în prezent căutăm continuu sa ne exprimăm cât mai eficient. Pot da credit acestui mod e exprimare cu multă încredere în proiectele lor.

 

În încheiere îți las câteva cadre de la acest eveniment.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum a fost?

Lasă-mi un comentariu mai jos, spune-mi cum ți s-au părut. Orice cuvânt venit din partea ta cântărește mult.