Salut, Antreprenorule! Îți e clar că dacă ai dat click aici înseamnă că ești interesat de cât de importantă este imaginea în vânzări. Și poate că vei spune „Mie nu imi place să fiu om de vânzări, ba chiar partea de vânzări mi se pare o escrocherie!”. Iar eu îți zic, dă-i o șansă!

Fotografie de grup pentru Pabllo Logistics

Acordă-mi puțină atenție, îți explic cum văd eu lucrurile. Indiferent că te duci până la piață sau la o cină romantică ori un interviu deloc important, nu cred că ieși din casă în teneșii ăia mai puțin buni și în hainele acelea care mai merg purtate o dată înainte să le bagi la spălat. În fond, imaginea ta contează în fața persoanei care îți dă restul la tarabă când îți spune că nu are mărunt dacă te vede îmbrăcat/ă mai cochet. Ce vreau să spun este că zilnic când dăm ochii cu alte persoane avem un ritual de pregătire înainte. Tu poate te machezi sau îți aranjezi părul, ori îți lustruiești încălțămintea. Este primul semn că îți pasă de impresia pe care o faci, chiar atunci tu îți vinzi imaginea în fața persoanei cu care te întâlnești și chiar în fața societății în care te expui. Te-am convins? Ești un om de vânzări? Da!

Portret Business pentru Beatrice Ionescu (AUTISM VOICE)

„-Totuși, de ce îmi trebuie fotografii business?”

Totul este în continuă migrare către online, până și instituțiile statului se organizează să renunțe la hârțogăraie. Indiferent că ești o persoană cu un job de la 9 la 17 sau un freelancer, manager, director, ș.a.m.d. contează mult prima impresie. Ia în considerare următoarea ipoteză: Cineva îți scrie pe Facebook să îți propună ceva (nu contează ce, orice), dar n-are fotografie la profil sau mai rău, are o fotografie în care este într-un club de noapte, lumină slabă și cu un pahar de Whisky în mână. Cum ai continua conversația? Răspunde într-un comentariu, mai jos, sunt curios, dacă greșesc ceva mi-ar plăcea să mă corectezi.

De cealaltă parte, cineva îți scrie pe Facebook, click pe fotografia de profil, o persoană aranjată decent, cu alte fotografii de calitate din mai multe medii de activitate. Care îți inspiră mai multă încredere? Din nou, răspunde-ne într-un comentariu, sunt și alte persoane care citesc acest articol și putem învăța ceva de la tine.

Portret Business – Oana Sîrbu

Dat fiind faptul că în viața reală nu ieși din casă cu o pungă pe cap, la fel se întâmplă și în online. Rețelele de socializare au puterea transmiterii informației „din gură în gură”, exact ca la țară (unii numesc asta „organic”).

În concluzie, cum alegi să te prezinți în fața societății depinde doar de tine. Desigur, asta nu îți va garanta vreun succes, nici măcar unul mic. Dar dacă adaugi lângă imaginea ta de prezentare educație, respect și celelalte abilități, fotografiile pe care ți le ofer vor cântări mult într-un debut de dialog.

Fotografie Business – Andreea Petre (GINGER TIME)

Am scris aceste rânduri pentru tine, ca să înțelegi de ce ai nevoie de un fotograf profesionist în viața ta, mai ales când ești antreprenor sau într-o funcție de conducere. Lasă un comentariu mai jos și adaugă ideile tale în acest articol. Va fi de folos pentru mulți. Succes!

Cu prietenie,

Vic.